Mar 7, 2009

Kebersihan itu separuh dari iman

Semenjak dua menjak bibik akak gue dah takde menghilangkan diri (disyakki lari ikut cowok), bilik gue dah jadi uptown tikus/skatepark lipas sebab takde org kemas. Busy la konon kan.. mana sempat nak kemas. and err.. malas pon iye jugak. heh.

Tiba-tiba semalam balik lepak kedai mamak lepas keje, tanpa diduga gue masuk bilik aje tgk bilik dah siap kemas. Satu lagi notis pemberitahuan dari ayahanda/bonda tercinta dah melekat kat dinding.

SILA JAGA KEBERSIHAN BILIK SENDIRI!!! KEBERSIHAN ITU ADALAH SEPARUH DARI IMAN!!!!
-EMAK

fuh..insaf sekejap. :)

Legend:
a) Notis pertama - Tiga siksaan org2 yg melalaikan solat
b) Notis kedua beberapa bulan kemudian - Doa pendinding diri dan keluarga
c) Notis terbaru
d) Total Film magazine calendar.(Ni pon dah kena sound, but thats another story.)
e) Tidak kelihatan di dinding belah sana - Ad Kementerian Kesihatan Rokok Penyebab Kanser Leher siap gambar gory mcm dlm paper tu


lepas ni.
must.
maintain.
bilik.
kemas.
ugh.

4 comments:

faranoid said...

awhhh... mommy's boy! how suweeet :>

ms amy said...

ur mom is comei. hehe.

PerverdZ said...

ecewah faranoid.. sejak jadik mak budak ni semakin peka nampaknyer eh? hehehe

oh she can be really 'comei' sometimes :)

MELanies said...

ahahahhaha..kasihannn..sila jaga kebersihan!