Dec 31, 2008

Eve of another new year

*Tx Bhav & Lewis for the meal and company!

*Tx brother in law for the Luis Martinez cigar. Mlm ni berangan jadi org kaya sambil layan cite Pathology.!
(part meng google how to smoke cigar tidak ditunjukkan disini)

hello 2009.what you have in store for us?

Dec 28, 2008

Sad..depress..jiwa kacau?

1.Smile. and laugh. Even if you don't mean it, you'll feel better.

2.Keep yourself busy. If your energy is focused outward you'll be less likely to obsess about things you can't change.Jgn emo sorg2 dlam bilik mmmkay.

3.Learn to do something new, like how to make that unicorn origami from Blade Runner or do a magic trick mcm David Blane or steal a car mcm dlm GTA.

4.Hang out with positive people.Don't listen to sad songs/people who want to get you down. Listen to Jamey Jasta from Hatebreed instead. He got alot of 'inspirational' words that can kick u up in the ass back to reality.

5.Be spontaneous. Sometimes a consistent and boring routine can make you feel bad. G singgah layan bundle on weekdays.

6.For a special thrill, perform acts of kindness anonymously so that the person benefiting does not know that you're responsible. If you don't understand this, watch the French film "Amélie"

7.Focus on the positive thing and be grateful for what you have. If you don't understand this, watch Bersamamu TV3

8.Work out some sweat. G pogo/headbang/slam/mosh kat gig or layan titiwangsa 5 round or 5 round of errr.. nevermind.

9.Treat yourself often to something 'cheap and cheerful macam brownies coklat secret recipe, eskem konetto, magazine, cd/dvd bla.bla.bla..

10.Learn, let go and move on. mcm kata2 klise tu ckp, more than a handful is a waste..eh silap bukan tu,Life is too short to remain stuck in the past. It will only holds you back.

11.Remember, you are not alone.

"Without the bitter, baby, the sweet ain't as sweet"

All of the above di cilok kat internet dan diubahsuai selamba sebagai attempt nak sedapkan hati sendirik. Sape2 nak cuba tgk berjaya ke tak, dipersilakan


-------------------------------------------------

Lagi elok ikut cakap mak; ambik wuduk, solat hajat mintak ketenangan kemudian baca Quran. Simple dan efektif tapi pesal malas sgt nak buat ni.. issk....
Harapnye 1430H ni lebih baik dari segala segi dari tahun lepas buat kita suma.

Dec 25, 2008

Movie review in less than 50 words

The Day The Earth Stood Still (remake of the 1951 classic)

thumbs up :
1. Jennifer Connelly
2. Gort The Robot
3. Cool special effx
4. Strong important message for the masses
5. Jennifer Connelly
6. Gort The Robot

thumbs down :
1. everything else


jom movie every wed @ midvalley.. tiket murah!

Dec 23, 2008

Yes Man, No Man

Mmm..what are the odds...
This book was given by the boss to read a day after i watched that Jim Carrey's Yes Man movie. Nanti nak kena bagi review pulak. wallawei...


Dec 22, 2008

Q & A & Q & Q

Q : So how can a man with so many friends feel so alone?
A : FYI, theres no logic or mathematics in love, loss and loneliness babe.
Q : Oh really.. then jom kuar g minum?
Q : woo.. am i dreaming??

(This kononnya arty fartsy entry was brought to you by yours truly lepas layan Dead Poet Society seround lagik.Carpe Diem baby.)

Yes, it is a dream

Dec 17, 2008

Rabu malam

930pm
Bersamamu
Simpati. sedih. terharu. insaf.


10pm
Puteri
Switch off senses. Hot babes are here.Everything is OK again.Kita enjoy.



P/S: IJN + Sime Darby = Not Cool

Dec 7, 2008

Road Trip last weekend

Key Learnings:

1. Jalan naik/turun Cameron Highland boleh tahan gak adventure nyer.. But unlike Genting, Cameron Highland still sejuk. Jgn minum byk kalau tak nak terkencing 10x sehari.

2. Kat atas ni pon bleh jamm? Duh.

3. Lain kali jgn dtg kenduri kawin org kul 5 ptg. Kerusi meja lauk pengantin suma dah bungkus.

4. Drive malam2 ikut jalan lama Teluk Intan - KL via Rawang memang horror.

5. Org tamak selalu rugi.
Walaupon perut kenyang gile, tapi tetap rugi gak.

*Venus Flytrap ni cool siut. RM23 sepasu.. next time naik kena beli nih.

*emm...pokok teh..

*Menara Teluk Intan ni betul2 senget ke, kepala kita yg senget ni beb?

Tima kaseh Anda & Rozi for the hospitality and entertainment kat Cameron.
Selamat Pengantin Baru Shah & Ikin.

Selamat Hari Raya Qurban semua.

Dec 1, 2008

Bangkok 100 Rock Festival cancel doww..


..but KL Rock The World is still on!
Adakah aku yg dah tua atau (except for Butterfingers) memang line up kali ni agak *yawn *yawn?

--------------------------------------------------------------------------------------------

Chinese Democracy by Guns N Roses finally released! yahh..akhirnya!
So, ade ke tak classics macam Dont Cry, Civil War, Estranged and of coz November Rain dalam ni?
atau senang cite, is it worth the 16, 17 years wait after Use Your Illusion I & II??
Kalau tanya aku, aku akan cakap tak. You might as well called this Axl Rose Project Band. Its made up from berbelas sessionist musicians.. Magic original line up dia dah takde dah, bro.
BUT if you can get pass that, realized its 2008 and not the 1990s and didnt put too much expectation on it... you will find it is still a good one. Not a masterpiece, but you have to give it credit for trying. Ade lagu tajuk Catcher in The Rye beb. Overall, its actually not too bad!
Rating: *** 1/2 out of *****

Papehal jgn caya ckp aku.
Layan & buat review sendirik.

Nov 27, 2008

Through Glass


more interesting truth @ viruscomix.com

Nov 22, 2008

Are we human, or are we dancers

While the latest Keane's Perfect Symmetry going 80s ( aiseyy..wheres the sweet melancholy melodies?) and Snow Patrol's A Hundred Million Suns trying to be 'epic' (16min song? oh come on..nak jadi Dream Theater ke?), The Killers' latest Day and Age stick to the old formula in their last 2 release (3 if you count Sawdust)... and it works. Get ready nak dengar 1st single Human hari2 kat radio. Kalau suka The Killers dari dulu, this one wont dissapoint.

And speaking of Snow Patrol, i just heard Leona Lewis cover their song Run. I dont usually like pop stars butchering rock songs ( ingat Beyonce, Britney, and Pink cover "We Will Rock You"? arghhh rosak!) , but this one cool gak. She really can sing la.. I approved..haha.

always good to have some nice music to get through the @#$%^& week.

Nov 18, 2008

Sick Joke of the Week

Innocence is loong dead.

Nov 10, 2008

Trip Kenduri Kawen : Setiawan 091108

*Isam + Barnie : Selamat beb (suami org sey skang.. saham naik!)

* ahli rombongan merayau setiawan lepas makan kenduri... layan taman paya bakau lepak sama kera ( btw beb, gua tak reti nak photoshop lah kasi perut tu jadik kecik sket..huahuahua)

*kera tgh layan blues. cool gak lepak sini.

walaupon sampai umah dah tgh malam baek punyer barai, it was still a cool and fun trip. Ujung bulan satu lagi trip kawen - layan Teluk Intan plak. (Tak mampu g Bali, Teluk Intan pon bolee laa)

*teka ape ada dalam.nyum.nyum.

Nov 5, 2008

Remember remember the 4th of November

Martin Luther King Jr. and Malcolm X would be proud..It's kinda of nice to feel good about the United States again

Oct 28, 2008

Tribute

Shamsiah Fakeh, seorang tokoh pejuang wanita terkenal yang aktif bersama Parti Komunis Malaya, menghembuskan nafas terakhir jam 9 pagi ini di kediaman anak lelakinya.

Jenazah allahyarham, 84, yang mengalami sakit tua dan dimasukkan ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia minggu lepas, akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam Sungai Besi, Kuala Lumpur selepas Asar.

shamsiah fakeh book 191107 memoirShamsiah antara pejuang kemerdekaan aliran kiri Melayu yang gigih hingga sanggup meredah belantara Malaya.

Beliau adalah ketua Angkatan Wanita Sedar (AWAS) yang berganding bahu dengan Angkatan Pemuda Insaf (API) bersama Ahmad Boestamam, ketua API dan juga pengasas Parti Rakyat Malaysia (PRM) telah membakar semangat sebilangan pemuda-pemudi Tanah Melayu mengangkat senjata menentang penjajah.

Shamsiah menyertai Rejimen ke-10 iaitu sayap Melayu PKM.

Beliau bersama suaminya Ibrahim, bertugas di China, Indonesia dan Vietnam dalam rangka meniup semangat nasionalisme kepada penduduk Asia Tenggara yang masih di bawah penjajahan.

Selepas terpisah daripada PKM, beliau terus berada di China menyambung hidupnya dengan bekerja di kilang besi.

Beliau sekeluarga akhirnya kembali ke Malaysia pada 23 Julai 1994, selepas termetrainya Perjanjian Damai antara PKM dengan kerajaan Malaysia dan kerajaan Thailand pada 1989.

Setelah pulang ke tanah air, beliau menghabiskan sisa kehidupannya atas stigma sebagai seorang bekas komunis.

Malaysiakini oct 2o
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, lambat aku tau. But better late than never.
But shes a commie, u said?
Dlm dunia ni byk benda yg takde absolute itam putih beb

Oct 24, 2008

+/-

+ New toy to play around with in the office!
(bleh print A1 sized poster sendirik taruk dalam bilik hehe)

-manual kena baca plak dulu.duh.

Oct 22, 2008

Tempat Berteduh Pilihan Minggu Ini

Location : Somewhere near Bangunan Umno/PWTC
Type : Flyover
Safety : 6/10
Free Wi-Fi : No
Tempias factor : Minor
Duration Stayed : 1hour 20min
Song Highlight : The Killers - Mr Brightside (Jacques Lucont's Thin White Duke Remix)
Brader mintak rokok sebatang / ajak sembang : Takde

Oct 19, 2008

did u say upgrade?


Loading/respond time triple slow dari yg lama, too many timeouts, confusing interface..lebih style (konon) dari substance. For a major major facelift like this, nampak sgt macam tak cukup proper testing dah nak launch dah.

Fail.Kantoi.
Should improve the speed first rather than anything else, encik harimau kuning.

Mari tunggu brapa lama baru bleh settle.

Akak aku keje Maybank gak tapi dia haram jadah tak tau pape pon pasal benda nih. huhu.Bleh dia plak tanya aku balik.. Maybank2u ade upgrade website?
loh...

Oct 11, 2008

Bloody IELTS

dah settle....! (dpt free cheesy stationery di atas)

---------------------------------------------------------------------------------

balik test terus bukak.
Layan siutt cite nih.... dptkan segera di mana2 yg patut.

Oct 8, 2008

"its complicated"

If your relationship is so damned complicated that you have to identify it as such on your Facebook profile, get the hell off Facebook and go fix your relationship..

Oct 1, 2008

Layan kan ajek..

All of us basically did the same thing during raya. Same old, same old kan..It gets sooo ehem..'normal' after awhile, i decided to take a few fun pics!

* 1st raya. siap2 nak kena gi umah pakcik2.
(Boss gue suh lead baca takbir
3 rumah pertama..
pergh, berpeluh beb..)
makan2, minum2 sampai perut nak meletup.

*2nd raya... makan2 dan minom2 umah sedara2 lagik. perut dah kembis semalam kembali mengembang secara maksimum.
(lupakan saje diet mu di musim raya.)

3rd raya? udah karja balik, dong..
back to reality!
--------------------------------------------------------------------------
BONUS PICS

*Lord Vader is looking for another cleaner lady

*i am your real father, luke!

* Midget stormtrooper..? WTF?

it was fun :)

Sep 29, 2008

Something memorable

Last day of Ramadhan 1429...
I didnt do anything special but its very cool to know someone else did a super duper deluxe cheeseburger something that leads to what happend in the frontpage news today.
Kudos to you.

dan sekarang masa nak jammed up the telco network dgn sms / pantun raya recycle tahun lepas.
Panjang umur jumpa lagi tahun depan.

Selamat komrads, selamat...


------------------------------------------------------------------

Big congrats also to Josephine + Colin for the arrival of baby Tristan today!

Sep 28, 2008

Eksperiment weekend

Beberapa bijik telah terkorban/hangus tapi secara am nyer eksperiment membuat muffin coklet ini is a success.
(Next time bleh letak that one 'special' ingredient sekali hehe..)
Tgk Singapore Night F1 kat tv2 sambil layan muffin + kopi cap xxxxx memang syahdu.
Terawih kantoi.

Sep 26, 2008

- Negative -

Markah puasa aku mungkin negative hari ni/semalam/minggu lepas.
yup, negative.
( - )
Dalam kes ni, 2 ( - ) tak mungkin jadi ( + ).

Sep 21, 2008

Answers to your FAQ

-Belum.
-Tak de.
-Oh tidak.. aku straight beb!
-belum sampai masa (kot).
-standard, we're just fren.*yawn
-sexy tapi beriman :P
-its better to have loved and lost than to.... ahh sambung la sendirk
-i dont have much but i try to make the best of what i have. To certain extend, yes u can say that i am happy.Ko tanya aku, ko tu happy ke?
-world peace..hahaha
-No.
-Yes.
-Definately!
-No Comment

--------------------------------------------------------

Tx byk tuk komrads yg ucapkan selamat and special2 tx tuk yg susah payah bagi something extra.. appreciate it!

And in the end, it's not the years in your life that count.
It's the life in your years.


Sep 17, 2008

Vader Love : Caption Needed

as somebody said; this is hot and disturbing at the same time...:P

Sep 15, 2008

Hatiku luka lagi


Kasut raya yg di target, Puma Roma SE, rupanya made of pigskin... oh tidak...

Sep 13, 2008

Lets rock together-gether!

1) The wait is over. Death Magnetic is here..! Good thing its waaaaaay better than St. Anger. Currently borderline good-excellent but hopefully after repeat listening, this will become a classic.. Suicide and Redemption cool beb. Metallica still rocks woi!

2) Ini Auntie Lechumi (60 tahun). Dia datang opis tiap hari senin, rabu dgn jumaat cuci2 pebenda yg patut. Kental beb naik LRT + bas nak dtg keje dari Wangsa Maju - Taman Desa.. respect2! Dia slalu buat air milo/teh/nescafe tuk aku kalau bulan tak posa. Auntie rockss weh!

3) Little monsters aka anak buah aku yg selalu kacau aku tido tapi kadang2 best gak layan. Mcm yg ni aku suh posing rock kapak ala2 KISS ni hahaha

4) What can i say...Brownies walnut Secret Recipe memang gile rocks my world.. enuff said.huhu

Not so rocking: Pesal ramai gilee org kat pasar ramadhan skang ni?


*whats rocking you world lately?


Sep 7, 2008

Sep 6, 2008

Baru kluar

Benicio Del Toro as the iconic character (and capitalist consumer culture victim) - Che Guevara!
Tunggu kuar DVD/torrent weh..

official site
(kalau paham spanish)
Viva La Revolucion!

Sep 4, 2008

Kueh Raya for Sale

(klik tuk gambo besar)
Biskut Raya*
1) Almond London x 50pcs : RM26.00
2) Almond White Chocolate x 50pcs : RM28.00
3) Tart Nenas x 50pcs : RM24.00
4) Tart Prunes x 40pcs : RM24.00
5) Cheese Cookies x 40pcs : RM24.00
6) Sun Flower & Corn Flake x 40pcs :RM22.00
7) Nestum Chocolate x 40pcs : RM22.00

Lain-lain*
8) Kurma Safia 500gm : RM18.00
9) Kurma Madu Rotab 600gm : RM12.00
10)Kerepek Ubi Pedas 500gm : RM10.00
11)Kerepek Bawang 500gm : RM10.00
12)Tempeyek Kacang & Bilis 500gm : RM12.00

Tepon Fasrul 012 247 4513 dan katakan code word 'mojojojo' tuk mendapat layanan istimewa org2 kolar putih.

*Term & Condition applied. Aku tak jamin kurma tu awek nama Safia yg tanam.

(bape komisyen bleh bagi aku beb? hehe..)

Sep 2, 2008

Ada apa dgn Obama ?


Macam2 publisiti/PR/promo mamat ni.Even Shepard Fairey of Obey fame doing something for him. Interesting...
Any comment, politikus??

(buy the button here!)