Feb 6, 2008

Teratai Mewah Revisited

Eve of CNY smalam lepas keje, aku lepak port mamak biasa kita dulu - Anandur Teratai Mewah dgn Shah. Fuh..lain dah tempat tu skang.. sudah berubah beb. Makeover abis-abisan, diorg dah takeover kedai sebelah yang dulu hidup segan mati tak mau tu. Skang udah makin besar, ade tv lcd sangkut terus kat dinding, glass wall kiri kanan, counter tops/kitchen area baru, kipas besar, furniture baru...etc.etc. Cam biasa gak, whatever time of the day kita dtg lepak minum dulu pon, ramai ajek orang lepak situ. Staf makin ramai tapi si 'Rajini Khan' ade lagi situ + dia ingat lagi aku hahaha! This place used to be our canteen, bro! Aku layan chicken chop sambil TERlayan blues/nostalgia pulak dah smalam...

Blok umah pon skang dah lain aku tgk. Lebih teratur dah skang dgn ada management baru ni. Ade la rupa "Apartment Teratai Mewah" tu sket dari dulu. Lift jek yg still hampeh mcm dulu.
Kul 12 jap agi, kampung setinggan Cina blakang tu akan start 'firework show' diorg..
and balkoni 11-7-11 : the best seats in KL kalau nak tgk show bunga api CNY. a few metres jek dari ground zero, bunga api meletup depan mata non stop dekat sejam...layan sey, tak ingat?
damn, i miss that.
(yah...masterpiece sang vandalists.. mungkin dah di cat balik!)

Teratai Mewah - days of black, white and grey. Such an awesome learning experience. Its an honour being apart of those days with you guys, fellow chemical brothers!

1 comment:

probot_x said...

anandur suda berubah aaa.... tinggal memori jer kat situ... shah masih lg penunggu setia di situ... turun puchong aaa kalo berani heheheh